KIZIMA MASALLAR

KIZIMA MASALLAR
KIZIM VE MASALLAR

YAŞAMA DAİR

YAŞAMA DAİR
DÜNE,BUGÜNE VE YARINA DAİR

EL EMEĞİ

EL EMEĞİ
PEÇETE HALKALARI,OYUNCAK,YASTIK

MİMLER VE DİĞERLERİ

MİMLER  VE DİĞERLERİ
BLOGLAR ARASI İLİŞKİLER

BEZ BEBEK 2 : MELEĞE BİR KARDEŞ GELDİ JALE !!

1/30/2010

Dün akşam sabahladım. Kızıma yeni bir bebek yaptım. Bu defa bacakları, kolları ve kafası ayrı ayrı yapılıp gövdeye dikildi. Böylece bebeğe hareketlilik kattık, oturabiliyor ve Derin'e sarılabiliyor..
Gövdesini evdeki düz bir kumaştan, kafa, kol ve bacaklarını ise kadife kumaştan yaptım.
Gözleri ve ağzı kalın kaliteli bir polardan kesildi..
Saçları yine aynı pembe ipten..başka bebek yapacaksam farklı bir rengini alsam iyi olacak..

BIKTIM BU CİLDİMDEN DEĞİŞTİRİYORUM ARTIK !!

1/26/2010

Bu nasıl bir cilttir arkadaşlar? ergenlik geçeli çok oldu ama bundan benim cildimin ve hormonlarımın hiiç haberi yok anlaşılan?
Yine dudakla çene arasında iltihaplı sivilceler çıktı. Şimdi deli gibi ne kullansamda kurtulsam bunlardan diye aranıyorum.
NeoStrata kullandım bir zamanlar özellikle bir toniği vardı sivilceye sür anında kurusun !! ama ne pahalı şeymiş o? 30 ml 60 küsur ??
Dermalogica hiç kullanmadım ama pek övülüyor acaba onu mu denesem dedim?
Dr Murad her derde deva diyorlar blmiyorum ki doğru mu?

Eh akne serisi mi iyidir? yoksa yaşlanma ile ilgili serileri mi alınmalı, malum yaş geldi ? derken kafam iyiden iyiye karıştı vaz geçtim hepsinden.

Yavaş yavaş söndüler zaten sivilcelerde,ben bunları araştırırken. Ama tanırım ben bunları, kesin yakında alevlenirler.Onlardan önce ben elimi çabuk tutup bir uzmana danışsam iyi olacak..

BABİŞKO

1/24/2010


Aslında bu Babişko yapılıp sahibine gideli çook oldu.
Ama nedense arşivde bir köşede boynu bükük bekledi.
İzmir'li güzel bir anne oğlu için yapabilirmiyim sormuştu.sonuçta hiç böyle çizgi karakter çalışmadığımdan tedirgin oldum.
Ama deneyince bayada hoşumuza gitti.
Karşınızda tamamen el dikişi ile çalışılmış Babişkooo !!

MİM ; ÇANTAMIN İÇİNDEKİLER ??

1/22/2010



Sevgili Beste'cim beni çantamın içindekileri açıklamam için mimledi.
Bende çok sevdiğim siyah çantamı üşenmeden odamdan alıp koltuğa döktüm. Bu arada koltuk minderlerimi değiştirdiğimi sötlemiştim.İşte bunlar IKEA minderlerim.
İzmir yağmurlu, ben aceleci olduğumdan fotoğrafları çekerken ışıklandırma vb ile uğraşmadım.

Benim çantamda genelde hemen hemen aynı şeyler olur ve aynı şeyler olmaz.Mesela ayna neden yoktur? bilemiyorum. Kocaman kadın oldum hala ayna, makyaj malzemesi taşımayı bilmiyorum.Hoş yanıma aldığımda da işime yaramıyor çünkü daha ayna çıkarıp rujuma bakmışlığım, çıkan rujumuda tazelemişliğim olmadığından rujumda yok.

Fakat bu defa çantamdan ruj çıktı hemde palet.Heyhat ? ayna yine yok ? paletinde aynası olmadığı düşünüldüğünde ben o fırça ile ruju kafamdaki resme göre dudağıma süreceğim herhalde?

İzmir bu kışı da yazı da değişken olduğundan her daim yanımda sevgili güneş gözlüğümü taşırım.

Ve o üzerinde kalem olan mavi şey ise, alerjik burun akması durumunda baş vuracağım kağıt mendillerim..

Dudaklarım sık çatlar maalesef ,çantanın üzerindeki minik yuvarlak şey benim kurtarıcım dudak balsamı hemde ballı, Derin'le sokağa çıkınca bir o bir ben bundan süreriz

Kızımın ve benim kimliğimiz, Derin'in aşı defteri , bir fiş? , bir yırtık kağıt parçası? neden atılmamış acaba?
Ee tabii cüzdanım, otobüs kartım ve bir tükenmez kalem...Ve şimdi görünmeyen ama dışarı çıkarken eklenen iki adet telefon, evin anahtarı ve kırmızı eldivenim..

Ah siz birde Derin'in çantasını görmelisiniz...yok yok..

Hadi bayanlar çantalar foraaa !!!!!

MİM;SİZ BENİM BU HALLERİMİ BİLMEZSİNİZ

1/21/2010


Sevgili adaşım, arkadaşım Zehra Eyas- Cookies beni yaratıcı blog olarak mimlemiş çok teşekkür ederim, onun yazısını okurken çok keyif almıştım, 7 ilginç özelliğini paylaşmış ve inanılmaz can alıcı özellikleri bence. Okurken gözümde Zehra'cım seni canlandırdım :).

Şimdi bende sıra ama düşünmekte lazım..İşin ilginç tarafı bana sorsanız yazdıklarım bile ilginç değil, pekçok insanın bu huyları ,özellikleri vardır.

1-  Çok istememe rağmen hiçbir zaman sportif kıyafetlerim olmadı, spor ayakkabım olmadı.Çok istedim gerçektende ama her alış verişe gidişimde paketlerden her zamanki tarzımda kıyafetler,ayakkabılar çıktı..Ama artık gerçekten istiyorum.Kesinlikle sportif bir kadın olacağım.

2-  Yediğim yemek kötüyse küserim, kimin yaptığı önemli değil, ben yapmışsam kendime küserim,lokantada garsona. Suratım asılır, konuşmam ve kendi kendime sürekli söylenirim. Bu konuda maalesef  hala olgunlaşamadım.

3-  Bazı paranoyalarım vardır yıllardır benimle yaşarlar.Babam alışmıştı, beni böyle kabul etmişti şimdi kocam alıştı beni böyle paranoyak tarafımlada seviyor.Bu paranoyaklıklarımdan bazıları çok katmerli, öyle böle değil. Uykumdan uyandırıp beni ava çıkaracak kadar gerçekçi oluyor, mesela "eve hırsız girdi" paranoyam. Gecenin bir yarısı elimde bulduğum bir sopa,ayakkabı vb ile evde hırsız ararken beni bulabilirsiniz. Yaa öyle aman hırsız girdi diye titremem yatakta.Kalkar evdekileri kurtarmak, kurtaramayacaksamda kanları yerde kalmasın diye hırsıza saldıracak kadar da gözüpekim. Allah kocama sabır vermiş işte..gece yarısı zınk diye uyanınca öğrenmiş adam, "uyu uyu o ses komşudan " , "bana çakı al yatak odamda tutmak istiyorum" taleplerimide "çakı taşımak bulundurmak yasak aşkım" diye beni sakinleştiriyor.Gerçi arada kalkıp kontrol etmek zorunda da kaldığı oluyor evi. Diğer paranoyam ise "kocam eve kadın attı". Gece yarısı kalkıp yine böyle zınk diye evde kadın aradığım olmuştur. Kocamın şaşkın ve gülen bakışları altında ( acaba benim ne aradığımı anlamış mıdır bilemiyorum ?), birazda utanarak kendimi sonunda koltuğa atıp uyanma nedenimi "susadım" diye açıklayabiliyorum.Evi kolaçan etmemi, wc,mutfak,giriş,balkon taramamı daha hiç açıklamadım. Ne bilim o da sormadı...

4-  Bahçemdeki sokak kedilerini hem seviyor hem dövüyorum..Garip bir ilişki, pencereye çıkmalar, eve girmeleri yasak ama söz dinlemiyorlar.Yemek verdiğimde de sıralı yemelerini istiyorum.Kısacası bazen onlara takıyorum, bazende ne yapsalar kızmıyorum, eve girmeleri ve pencere hariç tabii.Çok sorunlu bir ilişki detaylar daha vahim..

5- Bana birşey verin ve bunu sakla deyin ve bence o eşyayı unutun !!.Dolap fukarası evimde bile hala sakladığım ve bulunamayan eşyalarım var. İki yıl önce kocamın yazlık bir şapkasını kaldırmıştım bu sene buldum. İşin kötüsü artık neyi saklamıştım onu da bilemiyorum.Bulunca artık süpriz olacak bize.

6-  Tam bir kırtasiye hastasıyım. Evet arkadaşlar, bana ajanda, kalem, not defteri, kalemtraş, dosya,renkli post it, vb alın çılgınlar gibi mutlu olurum.Ve onları asla kullanmam !! Yıllarca ilkokul arkadaşımın bana verdiği kalemi sakladım. Hala saklı olurdu da eşya tutkumu yok etmek için isteyen bir çocuğa verdim. Ama maalesef bu tutkumu yok edemedim, hala saklıyorum bir sürü defter vb. Derin için bazılarını gözden çıkarmam gerekti, bazı kalemlerimide ama çok ilginç ve piyasada bulamayacağımı düşündüklerimi vermiyorum.Özellikle bilen arkadaşlarımın yurtdışından gelirken bana aldıkları kalemler,kırtasiye malzemeleri duruyor.Ahh onları çok seviyorum, şimdi sakladığım yerden indirip onlara bakasım geldi..

7-   Evet ben bir dırdırcıyım.Her zaman değil ama nadiren dırdırlanırım.Ama takıldım mı bitmiştir. Bozuk plak gibi takılır kalırım. Söylenirim söylenirim kendim bile usanırım kendimden. Ev ahalisi yıllardır çözmüşler bu durumda babamlarda, kocam ve kızımda ortadan kayboluyorlar.Ben duvarlarla konuşup, söylenir sonunda yorulurum. En çok temizlik yaparken yaşıyorum bunu. Evi toparlarkende birden kopabiliyorum, bende şaşıyorum kendime, az önce şarkı mırıldanan sakin kadın ne zaman ağzından köpükler saçan canavara dönüşt? diye. Birgün dikkat evde temizlik yapan cadı var diye tabela asacaklar olacağı bu.
Aman naapim? agresifim asabiyim mazeretim de var :)

Tüm takip ettiklerimi davet ediyorum bu mime..

MİM ; MASA ÜSTÜ TEMA

1/19/2010


Sevgili ECE beni mimlemiş ama ne mimleme? Konumuz masa üstü temaları...
Ama benim masa üstümde bir tema yok iyi mi?
Bir ara koca koca sarı papatyalardı, portakal rengi çok hoşuma gittiği için öylece kaldılar uzunca bir süre sonra yok oldu? nasıl oldu hatırlamıyorum.Ama sanırım ben sildim..
Şimdi klasik mavi ekran laptopum böyle özelliksiz, renksiz boynu bükük ...

Ama koysaydım kızımın bir fotoğrafını koyardım.Mesela üste eklediğimi.
Eh renksiz olmasın yazı diye bu fotoğrafı ekledim ,fena da olmadı ama :) kızımla gezmeyi çok sevdiğimiz yanan ormandan -tabii yanmdan önceki hallerine ait - bir görüntü..

Eşimin bilgisayarlarında ne var? hımmm sanırım onunda teması yok ?
Laptopta yok, diğerinde de yok?? acaba yok mu?
Kalk bak diyenler.. Bu soğukta kalkıp üçüncü kata soğuk ve pis çalışma odasına çıkamam.Hem fena sıgara kokuyordur orası şimdi..
Ama eminim yok teması, yok,yok...

Masa üstünde teması olan tüm arkadaşlarımı davet ediyorum...

KIRMIZI PEÇETE HALKASI YAPTIM

1/17/2010


Bu peçete halkalarını bir arkadaşıma hediye olarak yaptım.
Gümüş temalı olacakken son anda kırmızı oldular.
Dilerim seve seve kullanır hediyesini..

SÜPER KAHRAMAN İNSANA DÖNÜŞÜYOR

1/16/2010

En büyük hayalim bir süper kadın olmaktı.
Evet aynen öyle !!

En büyük hayalimdi süper güçlere sahip olmak. Tatlı Cadının burun kıvırarak yaptıklarına hayranlıkla baktığım o minik yaşlarımdan biraz daha büyüyüp Maya'nın kılık değiştirmesini izlerkenki hayranlığıma varana kadar her daim böyle kahramanlara özenmişimdir.

Her akşam başka bir bölümünün zihnimde canlandığı çok renkli ve aksiyonlu bir hayal dünyam vardı..
Dizi gibiydi, diğer bölümde işler gelişir, zorluklar artar ama süper kız ben süper işler yapardım.

Bunca kahramanlık hayallerinin birinde bile insanları kurtarmamış olmam enteresan aslında..??
O zaman kahraman değilmiydim ben ?
Onca aksİyonda ne olup bitiyordu acaba?
Düşünüyorum..hatırlamak için, gözlerimi kısıp uzaklara dalıyorum..
Süper beni oluştururken nedense hiç süslememiş, karakterini hiç değiştirmemişim. Kapris, kompleks, ego maaşallah gani..
Evet kötüleri gözüme kestirip onları yok etmişim önce,EVET HATIRLIYORUM...

ama sonra birtürlü bitmeyen kötüler beni düşünmeye zorladı..
Öldür öldür bitmiyor kardeşim.Birde olayın diğer yüzü varki kötüler her an kötü değil.Bana kötü olan sana iyi ??
Bu ne acaip bilmece ne gündüz bitiyor ne gece???
Sonuçta hayallerim sarpa sarmaya başladı birgün.
Kahramanımızın kafası karışıktı, evet iyi hatırlıyorum o günü.
Süper ben  düşündüm ve iyi olmak zorunda değilim dedim.
Mademki gücüm var ve mademki hiçkimse salt kötü yada salt iyi değil
Ve sorun sadece güce sahip olmakta..

Ve ben hayalimde o gücün mutak sahibiyim o zaman gücü kullanma sırası bende !!!

Sonuçta süper ben hayalimde herkesi yokedip dünyayı karmaşadan kurtardım.
Ama hayallerimde böylece son buldu..

Ama gelgörki  gerçek hayatta da iyi/kötü bir vücutta yaşıyor.
Şeytanla tanrı gibi..
Ruhumuz her ikisinide kucaklamış, farkında bile olmasak, kötü olmayı istemesekte, kötü bir tarafımız var.

İster kahraman ol ister katil..
İnsan olduğun sürece kahramanlıkta üzerinde iğreti kalacak,
Can almayı tanrı olmaya eş gören ruhuyla katillikte üzerinde iğreti kalacak.

Gerçekte böbürlenecek yanı yok türümüzün. Her hangi bir canlı gibiyiz.
Zerre kadar anlamımız yok kainatta.
Ve bir zerre kadar anlamlıyız.

Tüm inanışlarımız, kurallarımız, değerlerimiz, çarpıklıklarımız, ama herşeyimiz hep bir böbürlenme içeriyor.
Bunca birşey olma derdimizde buradan mı geliyor?

EVLİLİK AŞKI ÖLDÜRÜRKEN SİZ NEREDEYDİNİZ?

1/12/2010


Tutturmuşlar bir şarkı evlilik aşkı öldürüyor.
E güzel kardeşim, madem katil belli neden tutuklamıyorsunuz?
Neden hala katilin peşinde koşuyor bunca adam?
Bu katil öldürürken hem siz ne yapıyordunuz?

"Çocuklardan kafamı kaldıramıyordum ,o ara evlilik aşkı bıçaklamış"
"Kariyerimle ilgileniyordum  duydumki rahmetli..."

Nasılda normal karşılanıyor ölü aşklar..

Evlilik dediğin böyle birşeydir.Öyle kumrular gibi balayı günlerini unutacaksın.
akşam adam eve gelir, yemek hazır mı? evet.Hadi sofraya.Yemek yenir.Kadın sofrayı toplarken adam TV'de haberleri yada maçı izlemeye başlar.
Çocuklar gürültü yapıyorsa baba anneyi uyarır rahat dinleyemediği için TV'yi.
Anne çocukları uyarır babanız TV izliyor yavaş.
Yatma saati çocuklar odaya,
Baba yorgun eyvallah bende erken yatıyorum.
Anne mutfağı temizleyip yatacak.

Aşkı öldüren zihinlerimizdeki bu monoton davranış kalıpları..
Evlilik neden değil, maalesef harcanan.

Birşeylerin yürümesi için doğal olarak bazı ödünler veririz.
İki farklı kişilik geçinmek için yalnızken yaptığı bazı şeyleri yapamayabilir, kendince ödünler verebilir.

Ben çabuk kızarken, kızamıyorum, gülümseyerek sıkıntımı farklı bir şekilde ifade ediyorum mesela.Bu bir ödün olabilir. Kızıp köpürüp başka sıkıntılarımın acısınıda çıkarabilirdim.

Bazı zevklerimden de ödün verebilirim.Bazı takıntılarımdan da..Evi dağıttığında ona uyabilirim.
Kahvesini döke döke odasına giderken lekelere bakım gülümseyebiliyorum mesela..
Gezmelerde bana katılmamasınıda artık aştım.Kendimce bir yol buldum, beklentimi azalttım.

Ama bazı şeyler varki benim için olmazsa olmaz. ama açık konuşmam gerekirse ben bunların başkaları için olmazsa olur olmasını da fazla anlamıyorum.

Bana güzel sözler söylemesi, işvelerime karşılık vermesi,oyunlar oynaması, ateşimi her zaman harlı tutması ve ateşini harlı tutmak istediğimde karşılık vermesi,gözlerindeki arzu,dudaklarındaki bal...

Çok ciddi devlet meselesinden, çocukluğumuza-çocuğumuza,oradan gelecek hayallerine ve saçma sapan geyiklere kadar benimle sohbet etmesi

Bunlar benim için ödün veremeyeceğim şeyler.
Bunlar olmadıktan sonra varsın evimi temizlememe yardım etmiş? camları silmiş?yemek yapmış? çocuğu uyutmuş...
Diğerleri yoksa eğer, bunları aşçı,hizmetli,dadı da yapar.

Hayatınızda yanınızda kimin olmasını istediğiniz, kadın olarak ne istediğinizle de ilgili.
Ben aşkımı öldürecek evliliği yaşatmam.
Hele ki gençken !!
Kaldıki ben kadının her zaman ve her yaşta KADIN, erkeğinde ERKEK olduğuna inanırım.
Herkesin güzel söze,tatlı dile,yumuşak dokunuşlara ihtiyacı var.Diğerleri süslemesi, eklentileri..

Kısacası evlilikte beklentimi azaltayım diye düşünen arkadaşıma sözüm;
Beklentin kadın olduğunun hissettirilmesi ile ilgili ise ve sen o beklentini azaltmayı düşünüyorsan vay haline!
Yel değirmeni ile savaşacaksın, dikkat et.
Ama cesaretin yok karşılaşmaya gerçeklerle ve sen yinede çaba göstereyim kendimce diye kendi benliğini kafese kapatmaksa derdin.Kolay gelsin.

Su yolunu bulur sen ne dersen de ne yaparsan yap o doğadır, senin ,çevrenin yapay düşünce tarzı onun yolunu durduramaz.
Gün gelir sel olur yatağına kurduğun o derme çatma evlilik budur çatılarını yerle bir eder.

Hepinize aşk dolu bir kucak dilerim..

GÜNEŞ ÖDÜLÜ VE DOSTLUK BİLDİRİMİ


Sevgili Cali beni bu güzel ödüle layık görmüş.Çok teşekkür ederim Cali .Biraz geç yayınladım, malum blog temaları ile boğuşmaktan kafamı kaldıramıyordum.
Benim en kötü huyumdur.Bir işle uğraşırken sonucu görene kadar başka bir işe odaklanamam.Odaklanmakta istemem.


İkinci ödül/bildirim ise sevgili arkadaşım Değişik Tatlar'dan geldi. Beni bu güzel bildirime uygun gördüğü için çok teşekkür ediyorum.

Şimdi bu güzel ödül ve bildirimi paylaşmak var 10-12 blogla ama ben yayınlayana kadar sanırım hepsi bu ödülü ve bildirimi almıştır.
Bu nedenle güneş gibi parlayan tüm dostlarıma, ziyaretçilerime, yorum bırakarak beni geliştiren tüm arkadaşlara hediye ediyorum..

Her zaman ışığınızla etrafınızı aydınlatın. Dostluğunuzla yürekleri ısıtın..

Sevgiler

BEZ BEBEK MELEK

1/11/2010


Bu ilk bebeğimiz Melek, ama bir tane daha yapacağım. Aslında yeni doğan tulumu bulsam daha kolay yapımı ama şimdilik kumaştan kesip biçerek yapmam lazım.

İkincisinin yapım aşamasını fotoğraflamaya çalışacağım.
Şimdilik hoşçakalın

MERHABA

1/10/2010

Artık düşüncelerimden, yazdığım hikayelere, masallara, diktiğim yastıklardan, peçete halkalarına, yanıtladığım mimlerden, sizden gelen tüm güzelliklere, hediyelere, özel duygularımdan, hayattaki duruşuma kadar tüm tatlı tarifi içermeyen yazılarımla buradayım...