KIZIMA MASALLAR

KIZIMA MASALLAR
KIZIM VE MASALLAR

YAŞAMA DAİR

YAŞAMA DAİR
DÜNE,BUGÜNE VE YARINA DAİR

EL EMEĞİ

EL EMEĞİ
PEÇETE HALKALARI,OYUNCAK,YASTIK

MİMLER VE DİĞERLERİ

MİMLER  VE DİĞERLERİ
BLOGLAR ARASI İLİŞKİLER

EBE; KİMİM BEN II

2/02/2010

bu benim gözüm kızlar
Evet artık ebe diyoruz, Narince-Necla'cım ve Değişik Tadlar-Meloş'cum beni ebelemişler. Aslında kendimizi çeşitli defalar anlattık ama bu anlatmalar , tarifler bitmez..Birbirimizi ve kendimizi daha iyi anlamanın bir yolu da olabildiğince kendini, dünyaya bakışını ifade edebilmek...

Geçen ay sevgili Eya's Cookie-Zehra 7 ilginç özelliğimi öğrenmek istemişti ve ben BURADA bir kaç cinsliklerimi sizinle paylaşmıştım.
Geçen yıl Pasta Dantela-Nevin'cim ve sevgili Hayatın ta Kendisi Lokantası-Yasemin sormuştu onuda BURADA  ve biraz felsefi açıdan  BURADA yanıtlamıştım..

Hepsi kişiliğimden ve bakış açımdan bir parça taşıyordu..
Evet gelelim bu ebe-sobeye...

Ben aslında rahat bir insanım, genel olarak rahatımdan ve konforumdan pek ödün vermeyi sevmiyorum.Evimdeki eşyalarımda buna göre rahat, uzat ayağını oturdur. Keten,pamuklu,sentetik olmayan kumaşları severim. Doğallığından birşey kaybetmemiş olmasını tercih ederim.Konforum lüksten değil rahatlıktan yanadır..
Gezmeyi çok severim, şehri gezeyim, mağazalara bakayım, arkadaşlarımla lak lak yapayım isterim ama dönemsel olarak eve kapanıp insanlarla iletişimimi kestiğimde olur. Yalnızlığımdan güç aldığımı biliyorum.
Sanırım dostlarımda yıllar içinde bu yapımı kavramış kapanış dnemlerimde dokunmazlar bana..
Utanma duygusunu kaybetmemişim, düşüncesizliğim-ki maalesef ince fikirli biri değilim hatta çoğu zaman düşüncesizliğe kaydığım olmuştur- hatalarım beni utandırır. Utanırım ve suçlanırım..Kendimi affetmekte zorlanırım. Bana hata yapıldığında da hatanın durumuna göre affedemeyebilirim.
Çelişkilerle doluyum arkadaşlar..Düzen hastasıyımdır ama eğer düzenimi kuracak detaylardan yoksunsam boşverci olurum.Ya hep ya hiç arasında giderim gelirim..Takıntılarımı minimize etmeye çalışıyorum ama bazen takılıp kalırım .
İnsanları çok fazla yargılamam, kritize etmem, ama birkaç konu var ki canavara kesilirim..Birincisi kaltakları sevmem. Kadınların kadınlar üzerinde altında kadınsı kapris,kıskançlık yatan davranışlarını çekemem, evime de böyle kadınların girmesine izin vermem. İkincisi siyasi konularda çenemi tutamam, konuşurum. Üçüncüsü erkeklerin kadınlar ve yaşam hakkındaki maço, klasik, kategorilendirilmiş düşüncelerinde Allah Allah nidaları ile saldırıya geçerim.Güdülmeyi sevmem, beni güdmeye çalışan oldumu kabus gibi biri olurum.Ben bile çekemem o halimi. Allah kimsenin başına o halimi vermesin bayıltırım ki geçen yıl bayılttım birini, ambulans çağırdılar, üzülmedim , hatta bayılınca pıuan toplanır bilirim çok adi bir hareket olarak düşünüyorum hala.Madem kaldıramayacaksın ne diye uğraşırsın benimle? Yani savaşırım, ama terbiyemden birşey kaybetmeden.Beni bağırıp yırtınırken annem babam dahil kimseler görmemiştir.Çocukluğumdan beri sözlerle tartışmayı tercih ederim...
Acınmaktan ve acımaktan neferet ediyorum.Ama öyle çok seviyoruzki acımayı acındırmayı iliklerimize işlemiş.
Bazen kendimi farkında olmadan kendime acırken bulduğumda ilk tokatı ben atarım.Yazık zavallı vb gibi sözler benim ağzımdan zor çıkar.İnsan ektiğini biçer.Fırtına ekersen kasırga biçersin..Kader denilen döngüye suçu atanlara kıl oluyorum.
Makyaj yapmayı, bakım yapmayı,topuklu ayakkabıları ,zayıf olmayı,  yılda iki defa imaj değişikliği yapmayı , mini etek giymeyi ( ahh bir zamanlar giyerdim), tayt giymeyi (yaz-kış giyerim çok severim),uzun tırnakları (maalesef yıllardır onuda yapamıyorum) çok severim..Ama bir süre beni böyle şıkır şıkır görenler bir sürede makyajsız, soluk benizli, saç baş uçmuş,kilolu,tırnaklar kısa,kırılmış, üstüne öylesine birşeyler geçirmiş görebilir. Genelde kilo alıp kendime kızdığım ve zayıflamaya karar verdiğim dönemlerde böyle olurum. Gençkızken de böyle sık sık dağıtırdım ama kilo almazdım şimdi kiloda eklendi..
Çok kitap okurum,makale okurum ama isimleri çook çabuk unuturum. Aklımda enteresan şeyleri tutarım, geri kalanı silerim.
Yüz hafızam gariptir, isim hafızam yok gibidir. Tanıştığım bir insanı daha sonra hatırlamam, unuturum,yada nereden tanıdığımı bir türlü bulamam.
Dostlarım için herşeyi yapmak isterim koltuk değnekleri ve sürekli ağlama duvarları olmak dışında.
İyi biriyim sanırım ??
Aaa valla yazsam sürer bu...siz bıkmadınız mı okumaktan?
Tüm dostlarımı ebe-sobe için davet ediyorum.Evet beni okuyup ilk yorumları yazanlar özellikle !!!

6 yorum:

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Gene diyorum egzotik bir bayansın !
Çözülmesi kolay görünen lakin çözüldükçe daha çok çözme isteği uyandıran bir kişilik !
Seninle sohbet edildiğinde ayrı bir haz bırakacağın belli.
Keşfedilmeyi bekleyen gizemli bir dünyasın..lakin senin kıyılarına el atmak kolay değil kendi dünyanı ortaya dökme konusunda cimri sin.
Ve iç dünyana giren kişi de kolay kolay çıkamaz .Dağ Lale si gibisin sert kayalara meydan okuma güçün , asi rüzgara aldırmayan bir yapın var..Gizemlisin!

Seni özel kılan özellikleri çok güzel taşıyorsun.

Yaşamın güzellikleri hep seninle olsun EGZOTİK BAYAN !

2 Şubat 2010 22:20
Narince dedi ki...

Çok keyifli yazmışsın canım yaa. Bak şu düşüncesizlik konusunda uyuşuyoruz. Bazen çok kızıyorum kendime nir ince düşünemedim diye. Ve ya hep ya hiç huyumuz da uyuyor. Saydığın tipte adam ve kadınlara katlanamam. Bir de şim hiç maço olmadığından olsa gerek başka erkeklerden şikayet eden kadınları ağzım açık dinliyorum. Aman uzak olsunlar, ben şansıma sevineyim. Sağol yanıtladığın için, teşekkür ederim Zehra'cığım.

2 Şubat 2010 23:03
Adsız dedi ki...

canim...
yorum yazmakta ilk miyim bilmem ama ben bu oyunu almiyim:)cunku kendimi senin kadar guzel anlatamiycagimi biliyorum...
seni daha yakindan tanimak cok guzeldi zehracim...
yazdiklarini okumuktan sIkIlmayi birak bilakkis zevkle okudum...
guzel kizinin yanaklarindan öpüy
sevgiler...

www.yenitadlar.blogcu.com

2 Şubat 2010 23:32
Sevgi Küçük dedi ki...

haydaaa
ay gene mi mimlenmiş oldum? :)
valla bu üçüncü, artık yazacak şeylerim yok. :D
biliyor musun, bazı şeyleri yazmamıştım malum ama baktım sen yazmışsın. biz birbirimize çok benziyoruz. ortak noktalarımız gün geçtikçe artıyor. yoksa aynı kişi miyiz diye korkmaya başladım!! :D
çok öptümmmm

3 Şubat 2010 11:45
Zehra Gürgen dedi ki...

Sevil'cim senin yorumlaını okumak ayrı bir zevk benim için. Kelimelerle anlatamayacağım kadar mutlu oluyorum.Kalemine,hislerine ve keskin zekanada ayrıca hayranım !

Neclacım ben bazen kadınları hiç anlamıyorum kuzum.Anlamayada artık çalışmıyorum.Zevkti canım yanıtlamak :) eh insan nette bile kendisine yakın insanları hissedebiliyor değil mi?

Yenitadlar eminim çok güzel anlatırsın ama hadi yırttın üçüncüymüşsün :) ama ne güzel olur anlatsan kendini !!

Sevgi'cim kesinlikle insanlar hisleri ve algıları ile süper bir varlık.Sanal alemde bile biz birbirimizi buluruz !!!

sevgiler

4 Şubat 2010 10:12
MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Bayılıyorum sanaaa...

Kendimi buldum sanki bazı yerlerde sende..Ahh ahhhhh inşallah istanbula geiyosundurda snein gibi bir arkadaşım yanı başımda olurr..

23 Şubat 2010 04:21